Przepis na te klopsiki znalazłam w jakiejś kobiecej gazetce. Tyle tylko, że mieloną jagnięcinę zamieniłam na mielone mięso z indyka. Wyszły idealne klopsiki, bardzo ciekawe w smaku, zaskakujące dzięki dodatkowi mięty. Lekkie, odświeżające i bardzo apetyczne. Delikatne,bo pieczone. Robią się naprawdę szybko, i choć małe, to sycące. Do tego te dodatki, sos tzatziki i pieczona, miodowa marchewka! Ten obiad będzie idealny na taki zimny dzień jak dziś. Kto rano musiał skrobać szyby w aucie, ręka w górę? W końcu zawitał do nas solidniejszy mróz, całe minus 5 kresek. Czapka, szalik, rękawiczki i do pracy. A po pracy czekać będzie pyszny obiad. Komu już pachną te klopsiki?
Składniki:
500 gramów mięsa mielonego z indyka
3 ząbki czosnku
1 duże jajko
1 łyżeczka suszonej mięty
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
Szczypta ostrej papryki
Duża szczypta suszonego oregano
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Dodatkowo:
marchewka pieczona , ryż, sos tzatziki
Klopsiki... Dawno ich nie przygotowywałam... Lena przez Ciebie na okrągło czuję się głodna
OdpowiedzUsuńwybacz mi!
UsuńThis look very delicious. Thank you for sharing recipe.
OdpowiedzUsuńNew Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2020/12/babor-hsr-lifting-cream-filorga-hydra.html
Zaskoczył mnie dodatek mięty!
OdpowiedzUsuńpolecam!
UsuńWyglądają bardzo apetycznie. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuń;)
UsuńTakie lubię najbardziej, choć u mnie z przypraw króluje majeranek :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńzjadłabym sobie takie pyszności
OdpowiedzUsuń;)
UsuńOj ale bym zjadła :-)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńKlopsiki uwielbiam pod każdą postacią. Pycha!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńzjadłabym całą blachę:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńFajne klopsiki, pieczone na pewno zdrowsze od smażonych :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMarcheweczka <3
OdpowiedzUsuńbyła przepyszna!
UsuńBardzo fajne klopsiki :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPysznie ☺
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPysznie wygląda, zamiast marchwi upiekę bataty.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWyglądają bardzo smacznie :) A jakie zdrowe, bo z piekarnika :))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNie przepadam w ogóle za klopsikami, ale mój mąż byłby zachwycony ich pieczeniem w piekarniku, a nie na głębokim oleju. Ostatnio bardzo na to zwraca uwagę :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszny obiad. Muszę tak przygotować klopsiki
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMuszę powiedzieć, że ta mięta mnie zaskoczyła. Może kiedyś odważę się wypróbować :).
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
pozdrawiam!
UsuńNa pewno bardzo pyszne są te klopsiki :)
OdpowiedzUsuń;0
UsuńOjej, na pewno są przepyszne :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńOh what a nice post! I love everything :)
OdpowiedzUsuńSaw your blog and thought if you would like to follow each other? Follow me and I'll follow back asap. Let me know what you think. I'd love to hear something from you! :)
www.cielofernando.com
FACEBOOK | INSTAGRAM
uwielbiam dania z piekarnika! chętnie przygotuje na obiad!
OdpowiedzUsuń