Zwykła kanapka. Czasem się nudzi. Ot, ser, szynka, jajko. Standard.Ale czasem zwykła kanapka się nudzi. I wtedy trzeba jakoś uatrakcyjnić tę zwykłą kanapkę. Dlatego dziś u mnie pasta musztardowa na kanapki. Robi się ją błyskawicznie i błyskawicznie, odmienia smak zwykłej bułeczki. Dodaje jej charakteru i wyrazu. Taka fajna kanapka jest miłą odmianą po świątecznym jedzeniu na śniadanie. Pieczone mięsiwa, sałatki i ryby po grecku. Fajnie zjeść troszkę inną kanapkę! A mnie dziś czeka poświęteczno-świąteczne, spotkanie z przyjaciółkami. Wymienimy się prezentami i posiedzimy nad grzanym cydrem. Już nie mogę się doczekać!
Serek ucieram z masłem i musztardą. Doprawiam pieprzem i kurkumą, dokładnie łączę składniki, odstawiam na kwadrans do lodówki.
Pastą smaruję wybrane pieczywo, podaję z rzodkiewkami i szczypiorkiem.
Składniki:
50 gramów serka topionego
1 łyżeczka masła
1 łyżka ostrej musztardy
Szczypta kurkumy
Szczypta granulowanego czosnku
Świeżo mielony pieprz
Pieczywo, rzodkiewki, szczypiorek
Serek ucieram z masłem i musztardą. Doprawiam pieprzem i kurkumą, dokładnie łączę składniki, odstawiam na kwadrans do lodówki.
Pastą smaruję wybrane pieczywo, podaję z rzodkiewkami i szczypiorkiem.
Takiej jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńpolecam więc:)
Usuńkocham pasty, w takiej wersji jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńwarto spróbować:)
UsuńŚwietny pomysł ☺☺
OdpowiedzUsuń;)
UsuńUwielbiam takie pasty na kanapki. Takiej jeszcze nie próbowałam. ;)
OdpowiedzUsuń:0
UsuńBardzo dobry pomysł na niebanalne smarowidełko.
OdpowiedzUsuń;)
UsuńKanapka nie musi być nudna ;)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńSmak musi być ciekawy tak czuję ;) Ja lubię kanapkę z masłem plus zielony ogórek plus szczypiorek prosto a dla mnie najlepiej :)
OdpowiedzUsuńoj , ja daję szczypiorek tam gdzie mogę! :0
UsuńMyślę, że smak mógłby mi się spodobać.
OdpowiedzUsuń;)
Usuńale fajny przepis
OdpowiedzUsuń;0
UsuńFajna pasta♥
OdpowiedzUsuń;0
UsuńŚwietna propozycja na kanapki inaczej :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńBardzo mi się podoba i dzisiaj ją zrobię!
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Przepis miazga nie dość,ze prosty to jeszcze mega smacznie brzmi :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł.
OdpowiedzUsuń