Kontakt:

magda_girsztowt@wp.pl

wtorek, 25 czerwca 2019

Fistaszkowe sandwiche

Ciasteczka, które prawie same się robią. I do tego są maksymalnie fistaszkowe? To nie sen . To rzeczywistość. Takie są właśnie fistaszkowe sandwiche, które proponuję jako słodką przekąskę. Proste, błyskawiczne i pyszne. Świetnie sprawdzają się w podróży. Szybko dodają sił. Ja zrobiłam je na wycieczkę rowerową. Jedzone nad jeziorem, po 10 kilometrach jazdy, smakowały wybornie! Koniecznie spróbujcie tych ciasteczek, jedna wada- potrafią nieźle wciągnąć.


Składniki:
2 małe jajka
3 łyżki masła orzechowego
3/4 szklanki mąki
125 gramów masła
4 łyżki cukru pudru
1 paczka cukru waniliowego
Szczypta cynamonu
Odrobina soli

Krem:
3 łyżki masła orzechowego
2 czubate łyżka cukru pudru


W misce ucieram masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodaję cynamon. Gdy masa jest jednolita wbijam jajka, oraz dodaję masło orzechowe. Na końcu mąkę i sól, łączę wszystkie składniki w jednolite ciasto. Łyżką formuję w miarę równe ciasteczka, piekę je 12 minut w 185 stopniach.
Cukier puder łączę z masłem orzechowym, kremem przekładam ciasteczka.


22 komentarze:

  1. O tak, tak - masło orzechowe to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Zadziwiasz mnie swoimi pomysłami...

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno by mi smakowały. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajne! a ja zastanawiałam się co zrobić z masłem orzechowym, na które nie ma już chętnych :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie mega orzechowe ciacha to jest to co uwielbiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nice article my friend..
    please visit my blog too

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł na ciasteczka :) Zrobię na pewno, ale gdy będzie nieco zimniej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kochana, jutro będę robić :D Zapowiadają się rewelacyjnie! Dzięki za ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają niezwykle apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...