Składniki:
100 gram makaronu spaghetti
3 duże ząbki czosnku
2 łyżki pikantnej oliwy z oliwek
2 garście natki pietruszki
1 garść Parmezanu
Sól morska świeżo mielona
Świeżo mielony pieprz
Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie, odcedzam zostawiając 2 łyżki wody.
Czosnek kroję na cienkie plasterki. Rozgrzewam oliwę, dorzucam czosnek, podsmażam około 3-4 minut. Na patelnię dosypuję sól i pieprz, oraz natkę pietruszki, dodaję makaron razem z wodą oraz starty Parmezan, podgrzewam całość minutę, często mieszając, tak aby oliwa dokładnie oblepiła makaron. Podaję zaraz po zdjęciu z patelni.
Prostota i jest smak :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTakie proste, a takie pyszne :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńCzosnek szczególnie mi pasuje właśnie do sosu do makaronu. Nie wyobrażam sobie spaghetti bez czosnku :D
OdpowiedzUsuńoj tak, bez czosnku nie ma spaghetti!
UsuńTez chyba jestem uzależniona od czosnku :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńZ czosnkiem ma niezapomniany aromat.
OdpowiedzUsuń;)
UsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńMogę jeść i jeść...
;)
UsuńProste, ale jakie pyszne!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńJa też lubię dodawać czosnek do potraw, nadaje niesamowity smak i aromat.
OdpowiedzUsuńJakie pyszności <3
:)
UsuńUwielbiam takie danie. Pycha!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTeż takie robię na szybką kolację ☺
OdpowiedzUsuń:)
Usuńoj dawno już spaghetti nie jadłam:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńmuszę to zmienić:D
UsuńFajne danie, gdy naprawdę nie mamy czasu na gotowanie, lubię takie makarony na szybką kolację :)
OdpowiedzUsuń;0
UsuńUwielbiam makarony i jutro wiem co zrobie na obiad :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńKiedy teraz tak patrzę na to spaghetti to zrobiłam się strasznie głodna! Przepis nie należy do trudnych, więc mam nadzieję ze do niego wrocę i zrobię:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZawsze jadam zwykle tradycyjne spaghetti, ale już dawno mi się przejadło. Czas na coś nowego, ale boję się spróbować :P
OdpowiedzUsuńa czego tu się bać?:)
UsuńNa szybki obiad idealny przepis :)
OdpowiedzUsuń;0
UsuńFajny ekspresowy obiad!
OdpowiedzUsuń