1. Dlaczego bloguję?
Bo lubię, lubię pisać, lubię gotować, to mój sposób na relaks.
2.Lubię odwiedzać inne bloki?
Oczywiście, to sama przyjemność.
3.Czy blogowanie sprawia mi przyjemność.
Wciąż sprawia mi wielką radość i mam nadzieję,że tak zostanie.
4.Co chcę zmienić w swoim życiu?
Znaleźć więcej czasu tylko dla mnie.
5.Czy jestem szczęśliwą osobą?
Czasem bardziej, czasem mniej,ale tak, jestem.
6. Co daje mi największą radość?
Realizacja moich hobby-chodzenie na koncerty, czytanie książek, przypadkowe spacery i oczywiście gotowanie.
7.Jak spędzam wolny czas?
Zależy od dnia, pory roku, układu gwiazd. Czasem kocham zakopać się pod kocem, czasem nosi mnie by wyjść z domu i maszerować przed siebie i cieszyć oczy przyrodą. Zawsze jednak towarzyszy mi muzyka.
8. Książka, która będę zawsze pamiętać?
Gra w klasy. Nie wiem czemu,ale uwielbiam.
9.Czy potrafię wybaczać?
Innym tak,sobie nigdy.
10. Czy przyjaciele są dla mnie ważni?
Są, czasem niestety w drugą stronę to nie działa.
1.Jak długo bloguję?
Tutaj rok, ogólnie ponad 5 lat.
2.Najdroższe jedzenie jakie jadłam?
Najdroższa była herbata na Stadionie Narodowym podczas koncertu DM,wciąż mam paragon. Kubeczek wyrzuciłam po tygodniu z żalem;)
3.Danie, którego zawsze chciałam spróbować?
Tiramisu klasyczne, z jajkami. Wciąż się boję.
4.Najohydniejsze danie jakie jadłam?
Cynamonowa jajecznica z pomidorami i szynką mojej siostry.
5.Czego nie potrafię upiec?
Beza, 3 nieudane razy pokazały mi kto tu rządzi.
6.Popisowe danie?
Zdecydowanie tarta cytrynowa.
7. Ulubiona marka czekolad?
Ta z Krakowskiego kredensu.
8.Ulubione danie z dzieciństwa?
Szpinak z czosnkiem.
9.Co najczęściej jem na śniadanie?
Jogurt grecki z musli i duży kubek herbaty.
10.Ulubiony program kulinarny?
Wszystkie programy Jimie'go Olivera.
Składniki:
Podwójna pierś z kury
Marynata:
Oliwa z oliwek-2 łyżki
Czosnek-2 ząbki
Słodka papryka-duża szczypta
Świeżo mielony pieprz
Sól
Panierka:
2 jajka
Sezam-4 czubate łyżki
Curry-3/4 łyżeczki
Pierś myję, osuszam, kroję w paski. Miażdżę czosnek, łączę go z oliwą, papryką, solą i pieprzem. Marynatą polewam kurczaka, i odkładam go na 10 minut.
Lekko ubijam jajko z curry. Kawałki kurczaka maczam w jajku, następnie obtaczam w sezamie. Gotowe kąski wykładam na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piekę je przez 20 minut. W połowie pieczenia odwracam na drugą stronę. Świetnie będą smakować z czosnkowym dipem.
Piękne kąski :) zdecydowanie bym kilka wszamała :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszności. Często takie kąski dodaje do sałatek :-)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńLubię dodatek sezamu do panierki!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńSuper przekąski. Idealne do sałatek, obiadu i jako przekąska :)
OdpowiedzUsuńSuper przekąski. Idealne do sałatek, obiadu i jako przekąska :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńFajna nazwa he he :))
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszne kąski :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńFajne te kąski - nazwa i danie .... :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszne jedzonko, a Jamiego też uwielbiam, ostatnio ogladam jego nowy program:)
OdpowiedzUsuńJa oglądam codziennie coś z Jimie'm, chyba się uzależniłam:)
UsuńNie znam tego przepisu ;)
OdpowiedzUsuńTeraz już poznałaś:)
UsuńZdecydowanie moje smaki. :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńwidzę sezam i już wiem, że to coś dla mnie <3
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPanierka musi fajnie się komponować z kurczakiem :D
OdpowiedzUsuńCynamonowa jajecznica z pomidorami i szynką? To nie mogło się udać xD A siostrze smakowała?
Bezy też jeszcze nie robiłyśmy, bo boimy się porażki :/
Siostra zjadła z godnością, udając,że jest pyszne :)
UsuńWidać, że blogowanie sprawia Ci radość :) A co do przepisu to z chęcią wypróbuję. Mi sezam kojarzy się z kuchnią chińską/wietnamską, ale używam go często do różnych przepisów. Do panierki jeszcze nie dodawałam, ale pomysł jak najbardziej mi się podoba. Super urozmaicenie dla klasycznego kurczaka. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam, bo to prościutki sposób na urozmaicenie zwykłego kurczaka ;)
UsuńCynamonowa jajecznica... ? Nie wpadłabym na to :D Sezam mój wróg, toleruję go jedynie w sushi :)
OdpowiedzUsuńPonoć pomyłka z papryką słodką, moim zdaniem był to zamach ;)
Usuńahh pyszne :-) świetna przekąska!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńSzybki i mega pyszny obiad! Super :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńciekawa ta panierka! muszę kiedyś spróbować ;)
OdpowiedzUsuńHumora
Polecam :)
UsuńUwielbiam kurczaka w sezamie, pycha :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńŚwietne, do tego jest szansa,że i dzieciaki by jadły :) Ps. Nominowałam Cię do NBL, jeśli masz ochotę zapraszam, szczegóły na blogu.
OdpowiedzUsuń:)
Usuńkąski smakowite, uwielbiam z sosem jogurtowo-czosnkowym;)
OdpowiedzUsuńa tiramisu jest pyszne! jajka wrzuć na kilkanaście sekund do gorącej wody - i po bakteriach;)
Ja kupuję jajka takie od kurek, ze wsi, i one są takie brudne,że nie mam odwagi ich użyć. Ale kto wie,może się odważę ;)
UsuńEkstra pomysł! Muszę niebawem spróbować!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńBardzo lubię sezam w panierkach :-).
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJakie pyszne te kąski mniam i sezam coś fajnego
OdpowiedzUsuń:)
UsuńCynamonowa jajecznica brzmi "wykwintnie" :p
OdpowiedzUsuńCynamonowa jajecznica brzmi "wykwintnie" :p
OdpowiedzUsuńZasadniczo nie polecam ;)
UsuńMniam, taki kurczaczek musiał być pyszny :)
OdpowiedzUsuńSam pomysł zrobienia cynamonowej jajecznicy nieco mnie przeraził ;)
A tiramisu może z pasteryzowanymi jajkami? Nie są tak straszne, jak świeże ;)
Moja siostra na szczęście przestała gotować i świata nie straszy, na szczęście ;)
UsuńMoja jeszcze nie zaczęła... Strach się bać ;)
UsuńJadłam kurczaka w takim wydaniu, smakuje wybornie :)
OdpowiedzUsuńJadłam kurczaka w takim wydaniu, smakuje wybornie :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPołączenie kurczaka i sezamu jest świetne :)
OdpowiedzUsuń