Składniki:
Czereśnie-0,3 kg
Masło-100 gram
Cukier-1/3 szklanki
Mąka pszenna-250 gram
Jajko
Mleko-2-3 łyżki
Gorzka czekolada-tabliczka
Wanilia-parę kropel aromatu
Zaczynam od umycia czereśni i brudnej roboty- należy usunąć z nich pestki. Uwaga może być czerwono w całej kuchni.
Następnie topię masło, dodając do niego cukier. Chwilę gotuję razem. Dodaję wanilię, mąkę, jajko i mleko- mieszam tylko do momentu połączenia się składników.
Siekam gorzką czekoladę, dodaję ją razem z czereśniami i mieszam niedbale.
Ciastem napełniam foremkę wysmarowaną odrobiną masła i wysypaną bułką tartą. Piekę 20 minut w 185 stopniach, tak aby z wierzchu było chrupiąco, a w środku gumiasto.Brownie idealne.
Wiśnie + czekolada = wspaniałe połączenie ;)
OdpowiedzUsuńhehe a to czereśnie ;P takie czerwoniutkie zmyliły mnie ale oczywiście do czekolady też pasują idealnie
OdpowiedzUsuńCzy wiśnie czy czereśnie-idealnie tutaj pasują :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńI podobnie smakuje ;)
UsuńBardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńJeszcze lepiej smakuje ;)
Usuń