Kontakt:

magda_girsztowt@wp.pl

piątek, 10 lipca 2020

Roladki z indyka z czosnkowym serkiem

Czosnek to mój wielki,. ale to wielki przyjaciel. Uwielbiam jego smakiem ubarwiać swoje dania. Na szczęście mam hamulce, i słodkościom nie podaję czosnku. Ale kto tam mnie wie? Wracajmy do roladek, przepis jest prosty, a roladki wychodzą pyszne. Delikatne, soczyste i aromatyczne. Bardzo apetyczne, w sam raz na rodzinny obiad. Bardzo je lubię i serdecznie polecam. Na rodzinny obiad te roladki pasują idealnie. Zróbcie je na weekend. 




Składniki na 4 porcje:
60 dkg filetu z indyka
4 łyżki serka kremowego
3 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
1 jajko
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
Masło klarowane






Mięso dzielę na 4 części, lekko je rozbijam.
Czosnek przeciskam przez praskę. Serek ucieram z czosnkiem,solą i pieprzem. Kotleciki posypuję pieprzem i odrobiną soli, na środku smaruję czosnkowy serek, zawijam roladki. Roladki panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Podsmażam je po 3 minuty z każdej strony,a  następnie przekładam do żaroodpornego naczynia i dopiekam 20 minut w 180 stopniach. Roladki podaję z ziemniakami i ulubioną surówką.

47 komentarzy:

  1. Pyszności! Przygotuje na niedzielny obiad! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne roladki kochana. Lubię takie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie dzisiaj na śniadanie 4 roladki z bakłażana faszerowane dużą ilością hummusu z soczewicy, zapiekane pod kupą warzyw w lekkim sosie pomidorowum i miezeria.... pycha :D ale i taka roladka dla mięsożercy smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ale śniadanie -mistrzów!

      Usuń
    2. A jakie smaczne :) lubie treściwie i pożywnie a do tego smacznie i zdrowo. Za dużo?

      Usuń
  4. Pyszne połączenie!
    Zjadłabym z przyjemnością.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mojemu mężowi na pewno smakowałyby takie roladki.

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam! muszę takie zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ha, ha! Dobrze, że nie podajesz czosnku do słodkich dań :D. Ale w takim zestawieniu jak najbardziej – musi nieziemsko smakować :).

    OdpowiedzUsuń
  8. Czosnku nie lubię, ale roladki wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. My też jesteśmy wielbicielami czosnku :) Dziękuję za inspirację :)

    OdpowiedzUsuń
  10. czosnek jest super dodatkiem do dań, nadaje fajnego smaku, więc to na pewno coś dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Idealny pomysł na niedzielny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Moja mama robiła podobne i rzeczywiście są przepyszne! Palce lizać:D

    OdpowiedzUsuń
  13. Czosnek nadaje smak . ;) i naturalny antybiotyk.

    OdpowiedzUsuń
  14. Nie przepadam za mięsem, ale te roladki to fajny pomysł na obiad dla rodziny. ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Dzień dobry jak się masz? Jestem Brazylijczykiem z Rio de Janeiro i szukam nowych obserwujących na mojego bloga. Z przyjemnością podążę za tobą. Nowi przyjaciele są również mile widziani, bez względu na odległość.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    OdpowiedzUsuń
  16. Cudny post, miło się czytało :)

    veronicalucy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Nie próbowałam z serkiem ale myślę, że mięso będzie bardziej soczyste i kruche. Czosnek i natka pietruszki obowiązkowo:) spróbujemy :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...