Kontakt:

magda_girsztowt@wp.pl

piątek, 4 maja 2018

Jagodowa manna

Nie ma to jak kasza manna. A kasza manna z jagodami, to już sama przyjemność. Taką przyjemność serwuję sobie na koniec tego pięknego, majowego weekendu. Jak tam Wasze wycieczki, albo domowe lenistwo? Mam nadzieję,że pogoda dopisała/dopisuje i możecie w pełni oddać się ulubionym aktywnościom. A jeżeli nie wiecie czym można ją jeszcze sobie osłodzić, to polecam jagodową mannę. Czyli wspaniały deser/śniadanie/kolację, w pięknym kolorze, które pozwoli choć na moment przenieść się w beztroski stan dzieciństwa. Ja wypróbowałam, to naprawdę działa. Oby końcówka tego weekendu przyniosła piękną pogodę i dużo relaksujących chwil. Tego Wam życzę, sama mam nadzieję,że moje niedzielne plany dojdą do skutku i nie popsuje ich zła pogoda. Bo jutro czeka mnie sobota pracująca. Pranie, sprzątanie, prasowanie, mycie, pucowanie. Będzie pracowicie.


Składniki:
5 łyżek kaszy manny
250 ml mleka
Duża garść mrożonych jagód
Łyżka soku jagodowego
Ekstrakt waniliowy
Skórka z cytryny

Mleko gotuję razem z wanilią i cytryną. Dosypuję kaszę manną i sok z jagód, gotuję około 8-10 minut, na gęsty krem. Kaszę przekładam do miseczki i jeszcze gorącą posypuję mrożonymi jagodami, popękają tworząc pyszny i naturalnie słodki sos.

37 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo smacznie ale jakoś nigdy za nią nie szalałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. W podobny sposób robiłam kiedyś owsiankę - faktycznie, mrożone jagody świetnie pękają pod wpływem gorącej mieszaniny :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie mogę się już doczekać świeżych jagód :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Z jagodami musi być przepyszna!

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiej wersji nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam kaszkę, a z jagodami jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  7. Pychota. To danie idealne dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Mannę zamieniłabym na ryż. I wtedy przeniosłabym się w czasy beztroskiego dzieciństwa:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Manna z malinami, powidłami lub jagodami to nasze top 3 :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pysznie! Manna to ulubione śniadanie mojego synka.

    OdpowiedzUsuń
  11. Kasza manna z sokiem to moje wspomnienie z dzieciństwa... często podawali ją w przedszkolu na podwieczorek... i to był najlepszy podwieczorek :).

    OdpowiedzUsuń
  12. Pyszna! To taki smak mojego dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Super wygląda, ale niestety nie przepadam :p

    OdpowiedzUsuń
  14. Fajny pomysł jeśli ktoś lubi kaszę mannę. Ja akurat za nią nie przepadam ):)

    OdpowiedzUsuń
  15. Jagodowa manna to jeden z moich smaków dzieciństwa.

    OdpowiedzUsuń
  16. Pyszności, narobiłaś mi ochoty :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. w sezonie taka kasza jest u mnie prawie codziennie, moje dziecko ją uwielbia,właśnie z jagodami

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...