Kontakt:

magda_girsztowt@wp.pl

czwartek, 5 kwietnia 2018

Kokosowa manna z rodzynkami

Kasza manna to dla mnie zawsze dobry wybór na śniadanie, deser czy kolację. Po ciężkim dniu nie ma nic lepszego niż miseczka kaszy manny. A kaszka manna od samego rana jest po prostu świetnym początkiem dnia. Nieważne jak bardzo będzie to szalony dzień, dzięki kaszce na śniadanie, mam dobry humor. Często szukam nowych smaków mojej ukochanej kaszki, tak, żeby mi się nie znudziło. Tym razem wykorzystałam wiórki kokosowe, mleko kokosowe i rodzynki. Powstała lekko egzotyczna kaszka, bogata w słodkie rodzynki. Gęsta, kremowa, idealna. I jak tu nie lubić kaszki manny? Po prostu się nie da!


Składniki:
6 łyżek kaszy manny
150 ml mleka kokosowego
100 ml mleka krowiego
Czubata łyżka wiórków kokosowych
2 garści rodzynek
Pół łyżeczki masła
Ekstrakt waniliowy

Rodzynki zalewam wrzątkiem
W garnku podgrzewam mleko krowie razem z masłem i wanilią. Gdy zacznie się gotować zmniejszam temperaturę gotowania, dodaję kaszę, rodzynki, wiórki i mleko kokosowe. Gotuję aż kasza wchłonie całe mleko. Podaję na ciepło, lub po przestudzeniu.

28 komentarzy:

  1. Zawsze lubiłyśmy kaszkę ale w takim wydaniu jeszcze jej nie jadłyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wieki nie jadłam i jakoś mnie nie ciągnie ale miseczka śliczna a jej zawartość na pewno smakuje wielbicielom manny ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszystko co kokosowe, ostatnio polubiłam się i jem bardzo często owsianki na mleku kokosowym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobra kaszka nie jest zła. Na szczęście można ją przygotowywać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie moja konsystencja i nienawidzę rodzynek :) ale dobrze, że Ci wyszła i smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kasza manna smak dzieciństwa, oj nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam. Bardzo ciekawe połączenie Kokosowe.
    Ja bardzo lubiłam kasze manne z syropem malinowym lub truskawkowym :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Manna nie jest moją ulubioną kaszą, ale z dodatkiem kokosa nie pogardziłabym:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja bym jedynie zamieniła kaszę mannę na kaszę jaglaną i było by idealnie :) Bo nie przepadam za manną :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę kiedyś taką kokosową mannę ^^
    Pozdrawiam ♥ wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Takiej kokosowej manny jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale pysznie gęsta zawartość miseczki :)
    Kaszy manny nawet nie mam w domu, nie jadłam wieki, ale przypomina mi trochę moje budynie jaglane ;))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...